Akademia Sera
Tu znajdziesz najlepsze poradniki i branżowe publikacje dotyczące wytwarzania serów farmerskich i profesjonalnego zarządzania serowarnią. Współpracujemy z najlepszymi autorami – specjalistami z Polski i zagranicy. Publikacje, które tu znajdziecie to sprawdzone i rekomendowane źródła wiedzy dotyczące tematyki wytwarzania serów farmerskich, planowania działalności serowarskiej, sprzedaży i marketingu.
Rekomendacje
Brakowało na rynku polskim specjalistycznego, praktycznego poradnika dla serowarów o tematyce wytwarzania serów miękkich napisanego w sposób przystępny dla każdego. To niewątpliwie świetna propozycja wydawnicza i bardzo się cieszę, że ten bestseller francuskich specjalistów jest już dostępny w polskiej wersji językowej. Jako serowar inwestujący w rozwój swojej działalności polecam bardzo „SERY MIĘKKIE – KROK PO KROKU” autorstwa Sebastiena Roustela i Arnauda Sperat-Czar – Michał Jaremkiewicz, Serowarnia Golęczewo
Michał Jaremkiewicz / Serowarnia Golęczewo
Warsztaty serowarskie organizowane przez Fundację w ośrodku szkoleniowym w Wańczykówce w Krzeszowie, w których miałem okazje brać udział to zdecydowanie jedna z moich najlepszych inwestycji w swój rozwój. Solidna dawka wiedzy przekazywania przez Sylwestra Wańczyka - serowara z bardzo dużym doświadczeniem, praktyczne warsztaty w serowarni, komfortowe warunki do szkolenia, menu z gospodarstwa ekologicznego i świetna atmosfera. Polecam każdemu serowarowi, który chce się rozwijać i robić jeszcze lepsze sery.
Andrzej


